Benvinguda de la coordinadora

Benvinguts a la Xarxa de Recerca en Atenció Primària d’Addiccions (RIAPAd).

La RIAPAd és la nova xarxa generada després de la desaparició de la Xarxa de Trastorns Addictius (RTA) en la qual molts de nosaltres vàrem participar durant més de 16 anys. Tota la nostra experiència, juntament amb la incorporació de nous grups, ens permetrà continuar investigant els trastorns addictius i totes les seves comorbiditats. Ho farem des de la ciència bàsica a la epidemiologia, passant per la genètica i la prevenció, amb una perspectiva de gènere que ens permeti ajudar a tots els nostres pacients. En aquesta nova etapa farem un gran esforç per a difondre els nostres resultats a la societat en general i als nostres pacients, a través de la nostra web, les xarxes socials i tots els canals de difusió habituals.

Som 18 grups de tota Espanya que compartim el desig d’investigar en xarxa per a tenir una visió global i integradora de les addiccions. Volem continuar aprenent per a millorar el tractament, la detecció precoç, la prevenció i poder monitorar i alertar sobre les noves tendències en consum de substàncies com en addiccions comportamentals.

Els trastorns addictius no són un vici, són una malaltia que com més aviat detectem, millor la tractarem i com més investiguem millor sabrem com personalitzar el seu tractament.

A la RIAPAd escoltarem l’opinió dels pacients per a conèixer les seves necessitats i incorporar-les a la recerca, a la prevenció, al tractament i al seguiment dels trastorns addictius i les seves comorbiditats mèdiques i psiquiàtriques associades.